Press "Enter" to skip to content

Windows Virtual Desktop preview publiek beschikbaar

Vandaag heeft Microsoft bekendgemaakt de preview van Windows Virtual Desktop publiek beschikbaar te stellen. Met Windows Virtual Desktop wil Microsoft virtuele desktops (Windows 7 of 10) direct vanuit Microsoft Azure leveren. Binnen enkele minuten moet een desktop en alle bijhorende apps beveiligd in Azure kunnen draaien. De dienst is vanaf vandaag voor iedere klant in Azure te bezichtigen.

Geschikt voor migratie ‘data-heavy’ applicaties

Microsoft zegt veel geleerd te hebben van de klanten die Windows Virtual Desktop in private-beta hebben gebruikt. “Windows Virtual Desktop is een geweldige manier om ‘data-heavy’ applicaties naar ons cloudplatform te brengen zonder dat we de applicatie hoeven te herprogrammeren.”, schrijft klant X5 Music Group, die onderdeel was van de private beta. Andere voordelen die ze noemen is het snel op kunnen schalen van gebruikers en het minimaliseren van aanvalsmogelijkheden op applicaties.

Samenwerking met Citrix

Het virtualiseren van desktops behoort al jaren tot de specialiteit van techbedrijf Citrix, maar zij zullen niet concurreren met deze dienst Microsoft. In plaats daarvan gaat Citrix hun eigen Citrix Workspace diensten integreren binnen de Windows Virtual Desktop dienst.

Citrix werkt nauw samen met de officiële release van Windows Virtual Desktop en ziet het als een platform om schaalbaarheid en een betere gebruikerservaring te bieden.

In een blogpost geeft Citrix een demonstratie hoe diensten Citrix Virtual Apps en Desktops integreren met Windows Virtual Desktop.

Video: Citrix Virtual Apps en Desktops x Windows Virtual Desktop

Windows 7 support

Klanten die Windows 7 middels Windows Virtual Desktop willen gebruiken kunnen rekenen op gratis aanvullende security-support. Het einde van de officiële support voor Windows 7 loopt namelijk af in januari 2020, wat betekent dat Microsoft geen patches meer uitbrengt voor lokale versies van Windows 7. Een uitzondering is daarop is dus een Windows 7 omgeving die als Windows Virtual Desktop wordt gedraaid.

Een officiële datum voor de launch van Windows Virtual Desktop is nog niet bekend.

Afbeelding: Microsoft

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *