Press "Enter" to skip to content

Nieuwe Microsoft Teams functies aangekondigd

Deze week viert Microsoft Teams haar tweede verjaardag en dat wordt gevierd met nieuwe functies.

Met ‘customized backgrounds’, een functie die later dit jaar verschijnt, kun je de achtergrond van een videocall snel veranderen naar iets anders. Zo is het mogelijk om het scherm te vervagen of het bedrijfslogo als achtergrond te kiezen, waardoor achtergrondafleiding verdwijnt.

Microsoft Teams maakt custom backgrounds mogelijk
Zo ziet het er straks uit als je een customized background wilt in Microsoft Teams

Ook wordt het in Microsoft Teams Rooms mogelijk om aanvullende camera’s te koppelen die content kunnen filmen, zoals informatie op een (analoog) whiteboard. De persoon achter het whiteboard is te maskeren waardoor informatie goed te zien blijft. De functie is later dit jaar beschikbaar.

Verder integreert Microsoft Whiteboard later ook met Teams, is het mogelijk om live ondertiteling te krijgen en kan een gebruiker live uitzenden voor maximaal 10.000 kijkers. Deze kijkers hebben overigens geen account nodig om te kunnen kijken. Deze functie is vanaf heden beschikbaar.

Microsoft meldt daarnaast dat ruim 500.000 organisaties al gebruik maken van Microsoft Teams. Onder deze bedrijven bevinden zich 91 van de Fortune 100 bedrijven.

Afbeelding:Pexels

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *