Press "Enter" to skip to content

Microsoft presenteert Hololens 2

Microsoft heeft de Hololens 2 gepresenteerd, de nieuwste versie van de mixed reality bril. De Hololens 2 is vooral gericht op mensen die veel met hun handen werken: fabrieksarbeiders, chirurgen, automonteurs. De bril is tevens niet beschikbaar voor consumenten, maar alleen voor bedrijven. De bril is door deze bedrijven voor 3500 dollar te pre-orderen. Naar verwachting is de bril later dit jaar beschikbaar.

Azure Kinect-sensoren

In alle opzichten is de bril bevat de bril meer en betere specs dan de vorige bril. De Hololens 2 bevat snellere processoren, een langere batterijduur en een groter blikveld. De bril maakt gebruik van Azure Kinect-sensor technologie om objecten beter te herkennen en te onderscheiden. De bril kan in een ruimte beter zien wat bijvoorbeeld een bank is, wat een raam en wat een muur is.

Geprojecteerde lasers

Het beperkte blikveld van de eerste Hololens werd als nadeel ervaren. De Hololens 2 speelt hier op in door een andere projectietechnologie te gebruiken. Zo maakt de Hololens 2 gebruik van lasers en spiegels. De lasers werpen het licht in twee spiegels, die vervolgens zo snel bewegen dat ze beeld kunnen projecten de waveguides, de schermen van de Hololens 2.

Video: Hololens 2

Bron afbeelding: Microsoft

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *