Press "Enter" to skip to content

Microsoft: ‘Bedrijven, gebruik geen Internet Explorer 11 meer’

Microsoft doet deze week een aantal opvallende uitspraken. Volgens de techgigant uit Redmond kunnen bedrijven beter geen gebruik meer maken van Internet Explorer, tenzij het echt niet anders kan. Het bedrijf ziet liever dat bedrijven de nieuwere browser Edge gebruiken.

Edge als nieuwe standaardbrowser

Windows 10 is standaard uitgerust met Edge als default browser, maar ook Internet Explorer 11 wordt geïnstalleerd en door veel Enterprise-bedrijven gebruikt als de facto standaard. In een blogpost van Microsoft staan echter een aantal aanbevelingen waarom dit geen goed idee is.

Zo is de ondersteuning van nieuwe webtechnologieën in Internet Explorer 11 niet goed ondersteund. Ook zou Internet Explorer langzamer, minder veilig en minder compatibel zijn met nieuwe webapplicaties die ontwikkeld worden – omdat ontwikkelaars steeds minder de oudere browser meenemen in de testcyclus.

Google Chrome het meest gebruikt  

Internet Explorer is met 2,7% ook lang niet meer de populaire browser die het vroeger was. Ruim 61,72% gebruikt liever Google Chrome, zo blijkt uit onderzoek van Statcounter.

Het advies van Microsoft is om de oudere browser alleen nog maar te gebruiken als de website of webapplicatie er geoptimaliseerd voor zijn. Voor alle andere applicaties raadt het bedrijf dus de modernere variant Edge aan.

Office 2019 versus Office 365

Naast Internet Explorer raadt Microsoft ook aan om Office 365 – de online variant van softwarepakketten zoals Word en Excel – te gebruiken in plaats van Office 2019. De online variant zou meer nieuwere functionaliteit bevatten waar je sneller werk mee gedaan krijgt.

Video: Tweelingen vergelijken functies tussen Office 2019 en Office 365

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *