Press "Enter" to skip to content

Linux Foundation start nieuwe stichting voor Continuous Delivery

Tijdens de Open Source Leadership Summit heeft de Linux Foundation een nieuwe stichting bekendgemaakt continous delivery (CI) domein: de Continuous Delivery Foundation (CDF). Continuous delivery (CD) is een software-development benadering waarmee teams in korte cyclussen snel software kunnen leveren op elk tijdstip. Dit versnelt het productieproces bij applicatie-ontwikkeling aanzienlijk.

Snelgroeiende CI/CD-tools als Jenkins, Jenkins X, Spinnaker en Tekton ondersteunen de developers hierin, en zullen onder het toeziend oog van de Continuous Delivery Foundation (CDF) verder ontwikkeld, ondersteund en geëvangeliseerd worden.

“De markt verschuift naar containerized en cloud native technologieën, wat het ecosysteem voor CI/CD-systemen en gerelateerde tools radicaal veranderd”, schrijft Chris Aniszcyk van de Linux Foundation in een persbericht.

Aniszcyk: “Er zijn honderden tools beschikbaar en dat aantal neemt toe, zonder dat we als industrie definities creëren rondom pipelines en workflows. Het CDF zal een community creëren om de innovatie en best-practices rondom het CI/CD ecosysteem aan te wakkeren.”

Een van de leden van de stichting is Google. “De mogelijkheid om code veilig en snel te implementeren is top-of-mind voor ontwikkelaars binnen onze industrie”, vertelt Kim Lewandowski, productmanager bij Google Cloud. “Google kijkt ernaar uit om lid te zijn van de CDF en om samen te werken met de community voor innovatie in het uitrollen van software.”, aldus Lewandowksi.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *