Press "Enter" to skip to content

Documentaire over Ember.js framework online

‘Ember.js The Documentary’ vertelt het verhaal van de mens achter de front-end van o.a. Netflix, LinkedIn en Apple Music

Honeypot, een banenplatform voor developers, heeft ‘Ember.js The Documentairy’ onthult aan het brede publiek. De 25 minuten durende film vertelt het verhaal van de mensen achter het immens populaire opensource JavaScript framework, en wat erbij komt kijken om dergelijke projecten draaiende te houden. De Ember-documentaire is de tweede film van Honeypot, in navolging van een documentaire over de programmeertaal Elixer. 

In ‘Ember.js: The Documentary’ wordt duidelijk hoe de co-creators van het gelijknamige framework jaren lang tegen de stroom in zwommen om hun visie te realiseren. Zo’n tien jaar geleden was de consensus dat JavaScript niet bedoeld was voor het bouwen van webapplicaties. In een klein kantoor met een paar computers en vooral veel doorzettingsvermogen wisten Yehuda Katz en Tom Dale echter een framework te ontwikkelen dat daar uitermate geschikt voor is, en inmiddels door een grote en hechte community gebruikt wordt. Zo wordt het Ember framework bijvoorbeeld gebruikt voor de frontends van Netflix, LinkedIn en Apple Music. 

“Gezien de enthousiaste reacties die we nu al hebben gekregen is dit een waardige opvolger van onze documentaire over de programmeertaal Elixer. Iedere innovatie is het product van hard werken en doorzettingsvermogen. Dat komt in ‘Ember.js: The Documentary’ feilloos naar voren. De film is niet alleen herkenbaar voor de developers in onze community, maar ook een bron van inspiratie voor alle kijkers.” aldus Laura Schukkink, Team Lead van Honeypot Nederland. 

Ember.js: The Documentary is op Youtube te bekijken via onderstaande link:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *