Press "Enter" to skip to content

Mozilla lanceert end-to-end encrypted filesharingdienst Firefox Send

Mozilla heeft Firefox Send gelanceerd, een gratis dienst voor het delen van bestanden tot 2,5 Gb. Links naar de bestanden verlopen binnen een week of korter. Ook is een maximumaantal downloads en een wachtwoord per geüpload bestand in te stellen.

“Firefox Send gebruikt end-to-end encryptie om ervoor te zorgen dat data veilig is vanaf het moment dat het deelt tot het moment dat het bestand wordt geopend”, vertelt Nick Nguyen, de vice president van product strategie bij Mozilla, in een blogpost.

Firefox Send lijkt op diensten als Dropbox of WeTransfer, maar volgens Nguyen zit het verschil met name in de manier waarop Mozilla met data omgaat.

Anders dan WeTransfer

Nguyen: “We weten dat er verschillende cloud sharing oplossingen zijn, maar het is onze missie om een veiliger en meer private keus te bieden. Die informatie kun je nu kwijt met Firefox Send.”

Volgens de privacyverklaring ontvangt Mozilla een versleutelde kopie van het bestand die ze niet kunnen openen. Standaard wordt het bestand tot een maximum van 24 uur of 7 dagen – wat de gebruiker zelf kiest – bewaard op de servers van Mozilla.

Firefox Send is te gebruiken met of zonder account. Zonder account is een bestand tot 1 Gb up te loaden. Deze week wordt er een Android app verwacht.

Video: Firefox Send

Bron afbeelding: Mozilla.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *