Press "Enter" to skip to content

Citrix slachtoffer van internationale hack

Softwarebedrijf Citrix is getroffen door een hack. Bij de hackaanval, die gepleegd is door een groep internationale cybercriminelen, zijn zakelijke documenten gestolen. Het is niet bekend of er ook klantdata is gestolen. Citrix is een van de ‘s werelds grootste softwareleveranciers van ‘virtuele desktops’, computers die via een netwerk of via een cloudabonnement zijn af te sluiten.

Citrix werd door de FBI gewezen op de hack. Volgens de FBI zijn de hackers waarschijnlijk via het interne netwerk binnengekomen. Citrix schrijft in een verklaring dat zij passende maatregelen nemen en dat ze samenwerken met de FBI om het incident te beperken. 

Password spraying 

Hoewel het nog niet bevestigd is, hebben de hackers waarschijnlijk gebruik gemaakt van ‘password spraying’, een techniek om zwakke wachtwoorden te exploiteren. Met deze techniek konden zij onder andere VPN-verbindingen en two-factor authentication omzeilen.

Het securitybedrijf Resecurity waarschuwde Citrix al in december. Volgens dit bedrijf gaat het om de Iraanse hackersgroep IRIDIUM. Dit is dezelfde groep die ook staatsbedrijven en olie- en gasbedrijven aan heeft gevallen. Zij schatten dat de hackers ongeveer 6 terabytes aan data hebben gestolen, waaronder e-mailcorrespondentie en bestanden die via het interne netwerk zijn gedeeld. 

Foto door Soumil Kumar vanPexels

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *