5 uitgangspunten voor het ontwerp van mijn persoonlijke website en Bleeps.nl

Ik ben mijn html en css-vaardigheden aan het afstoffen omdat ik graag meer controle wil over hoe mijn websites eruit zien. Dit zijn de vijf uitgangspunten waar ik me aan wil houden. 

Eenvoud

De basis van het web zijn woorden en hyperlinks. Meer is er niet nodig om je website te laten functioneren. Om het niet te saai te maken, gebruik ik soms een afbeelding en emoji’s. 

Snel

Snelheid is een steeds belangrijkere factor voor de gebruiksvriendelijkheid van een website. Met zo min mogelijk extra’s (geen plug-ins, geen zwaar CMS, afbeeldingen minimaal aantal kb’s) creëer ik die snelheid. 

Veilig

Ik wil de website kunnen vergeten. De content op de website is van mij. Dat wil ik graag zo houden. Door het minimaal te houden, verbeter ik ook de veiligheid. Ik hoef geen updates meer uit te voeren als ik bijvoorbeeld wel een CMS zou hebben. 

Toegankelijk

Het web is er ook voor de minder validen. Daarom wil ik graag letten op toegankelijkheid van de website door onder andere duidelijk te maken wat een hyperlink is. 

Beheersbaar 

Door de html en css code eenvoudig en helder op te schrijven, creëer ik helderheid. Het moet gelijk of vrij snel te zien zijn waar ik iets aan kan passen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *